Laga mer grönsaker i maten
Här kommer ett klipp på hur man kan få i fler grönsaker i maten och ändå göra den godare. Det är ju så inne nu med asiatisk mat. Maten från Asien är ju mer än tre små rätter. Numera kan man ju få både japanskt, koreanskt, vietnamesiskt och thailändskt. Sushi har ju blivit snabbmaten nummer ett på många lunchrestauranger. Här är ett recept på något som heter "Bibimbap" - som är en koreansk rätt och betyder "Rörd gryta". Man steker entrecote, tillsammans med soja, sesamolja och lite socker (!), sedan steker man spenat, ägg, och tar de grönsaker man har hemma, gurka, mungbönor, ärtor, rivna morötter och kokar ris. Till sist tar man en väldigt stark sås som heter "Kojujang", den kan du köpa i en välsorterad asiatisk mataffär. Vill du vara säker på att hitta den, kan du leta dig fram till Luntmakargatan 76. När man fått tag i såsen, rör du ihop alla sakerna i en stor skål och njut! Var försiktig med såsen då den är stark!
Andra inlägg
- Planera studentfest i Göteborg
- Inte fel att satsa på ett klösträd till katten
- Så gör du en bra flyttstädning
- Vill du skydda dina snygga trägolv?
- Inte fel med en Kaffe Karlsson
- Jobba som giggare?
- Funderar på att sätta en vinsch på min bil
- Fönsterrenovering för BRF
- Har ni testat glamping?
- Satsa på hummer till nyår